Tesla forum

A forum community dedicated to T. and enthusiasts. Join the discussion about Aether, Time Machine and The Paradigm of the New Age. Forum is free and always will be.

НИКОЛА ТЕСЛА - НАЈВЕЋИ ЛИДЕР НАУЧНЕ ДУХОВНОСТИ

1
СЕМИНАР НАУЧНЕ ДУХОВНОСТИ

Фазе менаџмент процеса су планирање, организовање, лидерство и контрола. Свака од њих се грана на много области и предмета који се изучавају на факултетима. Научна истраживања имају за циљ да препознају, проуче и објасне што већи број законитости које постоје у природи и друштву и да их преведу на језик референтих научних теорија. Увиди интердисциплинарног православног лидерства могу се повезати са духовним лидерством осталих религија и применити на све области живота и рада.

Никола Тесла је највећи Светац науке, Нирманакаја, Архангел или васељенски лидер научне духовности највишег ранга, на размеђу цивилизација. Дајемо тек мали осврт на његово колосално лидерство кроз оригиналну методологију од дванаест категорија које дефинишемо кроз дванаест појединачних карактера, као појмова и области познатих у науци о лидерству, а сваки од њих има своју екстензију као класу појава које су појмом обухваћене, нпр. понашање обухвата мотивацију, типове личности, групе... Истовремено додељујемо им својства општег карактера (промене се стварају, потребе задовољавају, пример остварује, улога врши, одговорност преузима, ауторитет стиче, моћ осваја...) и добијамо реалну аутентичну дефиницију као исказ којим се предмет нашег сазнања одређује: Духовно православно лидерство је Господом Богом, Христом и светитељима вођен процес који обухвата:
  • стварања позитивних промена,
  • задовољавања потреба,
  • стварање примера,
Наша хипотеза да је Никола Тесла несумњивао највећи лидер научне духовности.

предавач: Милан Ресимић
магистар стратегијског менаџмента
Administrator c/o Tesla forum