Париз

Након што је 1882. годинетелефонска централа у Будимпешти променила власника, Ференц Пушкаш запошљава Теслу у Паризу код свога брата Тивидара, где је радио у Едисоновом континенталном друштву, предузећу за производњу електромотора на једносмерну струју и изградњу електричних централа. Теслино задужење је било да ради на поправци недостатака Едисонових електричних централа,  путујући по Немачкој и Француској.
 
У Паризу је живео на југу у сиромашном кварту Сен Марсо, у булевару Сент Марсел, који се налазио близу реке Сене. У овом периоду, како пише у Мојим изумима, пливао је у Сени свако јутро пре посла, обилно се хранио и  путовао поправљајући Едисонове централе једносмерне струје.  У то време, Париз је био културно седиште Европе али и један од центара науке и инжењерства. Тесла је говорио француски и покушавао је да заинтересује пословне људе за свој проналазак генератора наизменичне струје.  Брзо се истакао и у Едисоновом континенталном друштву, где га је запазио Чарлс Бечелор који је водио Едисонову фирму у Паризу, и који му је касније дао препоруку и писмо којим се по доласку у АмерикуТесла обратио Едисону.
 
Међутим пре одласка у Америку, Тесла је 1883. године због свог познавања струке али и немачког језика, послат у Стразбур, где је боравио више од годину дана. 
Повратак на врх стране